0BRATITE PAŽNJU! Virus0l0g Ana Gligić 0tkrila kak0 virus slabi i kad 0ČEKUJEM0 KRAJ K0R0NE! – Extra vijesti24h
admin 24/03/2020

Međunarodno priznati virusolog Dr.Ana Gligić, koja je vrhunac svoje karijere doživjela u vrijeme epidemije velikih boginja i čuvene variole,   pojasnila je sve o korona virusu.

Prema njenim riječima, ovaj virus nalazi se u prirodi i ulazi u prirodno žarište te na taj način narušava ekološki balans. Tako je, prema poslednjim istraživanjima kineskih stručnjaka, otkriveno da je korona virus 96 odsto identičan onom koji imaju slijepi miševi.

Dr.Gligić navodi da je najveći problem ovog virusa što se malo toga zna, što je ključno za pronalazak vakcine.

Ona dodaje da je zvanično prihvaćena brojka inkubacije 14 dana, ali da je to period inkubacije u prosjeku za sve viruse.

Inkubacija kod nekih virusa je osam dana, negdje je 14, a negdje 25, kao što su imali neki pacijenti zaraženi ovom virusom.

Dr. Gligić dodaje da je na smanjenje CoVID19 uticalo “pasažiranje” jer je  međuvremenu izgubio osobine divljine iz koje je potekao.

Zaraza je počela u decembru, ako uzmemo da je svaka inkubacija trajala 25 dana, to znači da četiri pasaža iznose 100 dana koji se upravo sada navršavaju od izbijanja korona virusa u Kini, dodaje ona .