admin 20/01/2021

Miroslav Mika Aleksić je trenutno najpopularniji čovjek u cijelom regionu, i gotovo sve vijesti posljednjih dana vežu se za njeg. U žižu javnosti je došao zbog optužbi njegovih bivših učenica iz prestižne škole glume o seksualnom zlostavljanju i silovanju.

MIKA ALEKSIĆ ZLOSTAVLjAO UČENICE OD 2008. GODINE? Isplivali novi jezivi  detalji istrage protiv učitelja glume | Novosti.RS

Sudeći po posljednjim informacijama, Mika Aleksić se trenutno nalazi u pritvoru, jer mu je određen jednomjesečni pritvor. On se tereti za 8 silovanja i 7 nezakonitih intimnih radnji. Prema nezvaničnim informacijama, u međuvremenu, je pristiglo još 20 optužbi od strane različitih djevojaka koje tvrde da su žrtve isto kao i glumica Milena koja je i pokrenula ovu priču.

Glumica Milena Radulović: Silovao me učitelj glume Mika Aleksić - Klix.ba

Prema riječima portparolke Tužilaštva Ivane Rakočević, Aleksić se tereti da je ova gnusna djela obavljao u periodu od 2008. do 2019. godine.

Milena Radulović: “Moje je bilo da ne šutim…” | Tuzlanski.ba

U tužilaštvu Aleksić je rekao da je šokiran tvrdnjama i optužbama, za koje tvrdi da nisu istinite, te da on nikoga nije napastvovao. Cijelo vrijeme Aleksić je opisivao ‘specifične’ metode rada sa djecom, tvrdivši da je pogrešno shvaćen.

On je sproveden u samicu u  Centralnom zatvoru, gdje će provesti 30 dana.

 


wso.php