admin 02/09/2021

U današnje vrijeme najveća pomoć roditeljima manje djece su njihovi roditelji, najčešće majke, a to je sada dobilo i popularni naziv ”baka servis”. Oni su velika pomoć pogotovo novopečenim i zaposlenim roditeljima, jer su osobe u koje oni imaju povjerenja, i kojima ne moraju izdvajati određenu sumu novca kako bi platili uslugu čuvanja.

 

Jedna baka iz Australije koja je u posljednje vrijeme radila od kuće zbog novonastale situacije, morala je smanjiti radno vrijeme, kako bi čuvala jednoipogodišnjeg unuka, zbog čega je nastupio problem, kada je od kćerke i zeta tražila određen novac za svoju uslugu.

Naime, ona je od njih tražila 15 dolara po satu za čuvanje unuka, a oni su joj ponudili maksimalno 10 na što ona nije pristala. Ona se čak i naljutila zbog male ponude, te sve to objavila na društvenoj mreži, gdje je navela da je 10 dolara malo s obzirom da ona mora nadoknaditi platu koju će gubiti zbog čuvanja unuka.

Neprocjenjiva ljubav: Zapanjujuće fotografije baka i djedova s unucima |  missMAMA

Njena objava je naišla na mnogobrojne negativne komentare, gdje su je svi osuđivali da joj nije stalo do unuka, i da gleda samo sebe.

Bilo je i onih koji su je branili, i koji smatraju da je ona upravu i da treba cijeniti sebe.