admin 09/01/2021

Već smo pisali o tome kako je Jugoslavija iznijedrila velike pjevače, kao i glumce i mnoga druga imena sa različitim zanimanjima. U to vrijeme, cijenio se  trud, rad i talenat, za razliku od danas, te mnogo više se ulagalo u kulturu, muziku, umjetnost i druge zabavne programe.

Imena koja su se tada isticala su Bijelo Dugme, Kerber, Prljavo Kazalište, Parni Valjak, Srebrena Krila, i još neki.

Vlado Kelember je također jedan od pjevača čije se ime cijenilo i isticalo. On je bio proglašen i kao jedan od najljepših pjevača tog vremena, jer su se u njegovom liku ujedinile ljepota, šarm i talenat. Vlado je 1978. godine osnovao grupu Srebrena krila, a 1984. godine je nastupao na Evroviziji sa pjevačicom Izoldom Barudžijom, te su osvojili 18 mjesto. Nakon toga, on je nastavio solo karijeru.

KRAJ VELIKE ROMANSE: Razvodi se Vlado Kalember!

VLADO KALEMBER & SREBRNA KRILA - FAN FANY CLUB - Home | Facebook

Nakon prvog neuspješnog braka, ostao je u jako dobrim odnosima sa svojom bivšom ženom, ali je sada u braku sa 30 godina mlađom violinisticom Anom Rucner. Njih dvoje imaju trinaestogodišnjeg sina.

Vlado Kalember poručio bivšoj supruzi da će za nju uvijek ostati nedostižan  - tportal

Jednom prilikom Kelember je izjavio kako su došla vremena kada niko ne traži da se slika sa njim. Također, naveo je i da nije uspio da se bavi nikakvim poštenim poslom.

Vlado Kalember o odnosu s Anom Rucner: 'Volio bih da nismo iznimka' |  STORYHR

 


wso.php