admin 06/03/2021

Jedan od najvećih i najpoštovanijih pjevača na Balkanu je Dino Merlin. Jedan od rijetkih pjevača, koji je karijeru zasnivao isključivo pjesmama, i o čijem privatnom životu se malo šta zna.

On je nedavno gostovao na Hrvatskoj radio televiziji u emisiji ”U svijetu filma”, gdje je iznio neke podatke koje do sada niko nije znao.

SB' OTKRIVA BLAMAŽU GODINE: Dino Merlin gostovao na HRT-u i ostao zatečen,  pogledajte kako se voditeljica obrukala pitanjem o ratu i prvom nastupu BiH  na Eurosongu | Slobodna Bosna

Naveo je da je njegov prvi posao bio u fabrici ležajeva u Vogošći, te da je i tada imao veliku ljubav prema muzici. Na pauzama od posla, on je pisao pjesme, dok su ga kolege ismijavale, na što im je imao običaj reći da će jednog dana postati poznat, i da će ga oni gledati na televiziji, a oni su mu sa podsmijehom govorili da ne mašta.

Dino Merlin: 'Bio sam teško bolestan, nisu me interesirali ni život ni  smrt' - Večernji.hr

Za sebe tvrdi da nikada nije bio nacionalista, iako je imao raznih optužbi za to. Merlin je naveo da su njegove prve komšije Srbi, te da sa njima ima odlične odnose. Također, dodao je i da je održao koncert u Beogradu, i to tri noći za redom sa punom dvoranom, iako su tada pisane peticije protiv njeg.

Dino Merlin: Teško je od mene napraviti nacionalista, a kamoli šovinista –  Jabuka.tv

Priznao je i ono što se do sada nije znalo, a to je da je jedan period bio teško bolestan, odnosno, bio je u teškoj depresiji, te je pomišljao i da se ubije. Taj period je živio kao biljka, i htio je da odustane od muzike. Ali nakon što je nekako objavio album ”Sredinom”, ponovo se ”povratio u život”.