admin 23/04/2021

Vjerujemo da ste svi čuli za “Snahoćenje” – poznati  stari običaj koji još uvijek nije iskorjenjen u pojedinim dijelovima Srbije. Naime, radi se o običaju u kojem bi kada se sin oženio i doveo mladu kući sa njom niko nije spavao do njegov otac. Otac je bio zadužen da prvi bude sa mladom, pa se tako često dešavalo da se rodii dijete čije je otac zapravo svekar.

SNOHOĆENJE! Najbizarniji SRPSKI OBIČAJ: Kada žena spava sa svekrom, a kada  sa muževim bratom? – Extra vijesti24h

Jedna od snaha podijelila je svoje iskustvo o tome. Naime, ona je izjavila kako je imala strah da spava sama, jer je njen suprug često bio na poslovnim putovanjima. Bojala se i čudoviša koje bi izlazilo iz ormara u obliku njenog svekra. Međutim, kako je vrijeme prolazilo ona se više udružila sa svekrom te su njih dvoje postali i intimiji. Postala mu je i ljubavnica, a jedva bi čekala da njen muž ode na put kako bi njih dvoje bili skupa. Kada je nakon nekog vremena priznala sve to suprugu, on je od ljubomore  pokušao da udavi svog oca .

Snahoćenje je i dalje aktuelno i to kod nas: Ovo je najbizarniji Srpski  običaj! Evo kada žena spava sa svekrom a kada sa muževim bratom! |  Alternativa