admin 14/01/2021

Trenutno zdravstveno stanje predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića nije dobro. Nakon hospitalizacije u Podgorici, Đukanović je bio hitno prebačen u jednu od najboljih klinika u Parizu na liječenje.

Predsjednik Crne Gore

Zdravstveno stanje Đukanovića je bilo toliko loše, da ljekari u Crnoj Gori nisu znali kako da nastave dalje, te je zbog toga bio prebačen u Francusku. Nakon što mu se stanje stabilizovalo ponovo je vraćen u Crnu Goru na liječenje, i trenutno se nalazi u Podgorici. Cijela organizacija oko njegovog liječenja i prebacivanja u Francusku je izvršena u tajnosti.

Novi" predsjednik Crne Gore i kratki presjek njegove fascinantne kriminalne  biografije - Najnovije Vijesti

Njegovo zdravstveno stanje se nije naglo pogoršalo, već postepeno. Naime, njegova majka je u decembru umrla u 89 godini života od posljedica korona virusa. Sahrani je prisustvovao veliki broj ljudi, a ubrzo su i Đukanović, njegova supruga, kao i njegova sestra počeli osjećati simptome korona virusa. Visoka temperatura, bolovi u tijelu su simptomi koji su pratili predsjednika Crne Gore, a ubrzo mu je ustanovljena i obostrana upala pluća. Njegov test na korona virus je bio negativan, ali se od početka tretirao kao kovid pacijent, jer su ljekari predpostavljali da se korona spustila na pluća i da je zbog toga test bio negativan. Bio je hospitalizovan na sedam dana, te nakon što se malo prije nove godine počeo osjećati bolje, otpušten je na kućno liječenje. Tada je objavio novogodišnju čestitku, na kojoj je bilo vidno da on nije dobrog zdravstvenog stanja.

Milo Đukanović novi je predsjednik Crne Gore

Uprkos agresivnoj terapiji, njegovo stanje se ponovo pogoršavalo, te su ga ponovo hospitalizovali. Kap koja je prelila čašu je ta kada je njegova sestra stavljena na respirator, te su odmah počeli razmišljati o prebacivanju u neku od evropskih klinika. U opciji je bila Francuska ili Italija.

Nakon što su popravili njegovo zdravstveno stanje u Francuskoj, vraćen je u Podgoricu na liječenje.

 

 


wso.php