admin 17/10/2022

Poznati roker Milić Vukašinović je osoba koja rijetko priča o svojoj ličnoj tragediji koju je doživeo sa svojom rođenom kćerkom. Rekao je da sebi nikad neće oprostiti što je nije uspio iščupati iz kandži droge. Maja je preminula od posljedica droge prije dvije godine u Sarajevu.

‘Kćerka mi je imala 14 godina kada je ta priča počela. Maja je ratno dijete i generalno je u Sarajevu dosta djece izvršilo samoub*stvo. Lako je se dolazilo do tih najtežih dr*ga u to vrijeme. Ona se zaljubila u jednog dečka koji je bio veoma lijep, svirao je bubnjeve i bio je talentovan i stalno su se družili. Sasvim mi je bilo normalno da malo popije piva ili proba tra vu’.

‘Taj dečko i njegovi drugari su već bili na heroinu, a narkomani se vode mišlju:'Što bih samo ja bio na igli, kad još neko može sa mnom. Tako je taj dečko muju kćerku navukao. Kada je dolazila kući malo čudna, mislio samo da je samo malo umorna ili da je popila koju više, dok nisam provalio da je u pitanju heroin, ali na žalost već je bilo kasno’.

‘Prva žena mi je zamjerila i stalno mi govorila da sam ja kriv što mi je kćerka postala narkomanka i krivila me što sam joj iznajmio stan, a nisam mogao pretpostaviti da će se sve tako završiti, već sam mislio da će biti puno bolje. Tada je Maja imala 14 godina. Osobe na heroinu, kada se ubodu iglom, žargonski rečeno ključaju. Jedna scena je bila pošto je ona htjela biti bubnjar, ja sam je ipak odvratio od te ideje i napravio sam joj jednu ploču jer je bila talentovana za pjevanje’.

‘Znalo se desiti da dođemo u studio i vježbamo pjesme za album, ja nju gledam, ona pjeva, ja sviram i odjednom čujem da ona ne pjeva i kada se okrenem, njoj glava sama pada. To izgleda kao kada se vozite autobusom, pa vam se spava i onda mrdate glavom. Nju je tada u sve to uvukao taj dečko. No, kasnije je našla muža i dobila dvoje djece, koju ja neizmjerno volim i stalno sam u kontaktu s njima, ali taj muž je bio još gori narkoman’.

‘U Londonu dok sam živio, i ja sam bio na kokainu, volio sam da pijem viski i duvao sam. Volio sam najviše dupli džek da zalijem na prazan stomak, nema te droge koja može taj osećaj nadomjestiti. Sebi sam rekao da ću malo uzimati kokain i hajde zdravo, ostaviću to, i bilo je tako, ostavio sam’.