admin 20/05/2021

Ponovo se pokrenula vijest o suđenju poznatom učitelju glume Miki Aleksiću, koji je optužen da je seksualno zlostavljao svoje učenice. Nakon što je mlada glumica Milena Radulović odlučila da progovori o tome, mnoge njene kolegice su se počele javljati i govoriti da su imale isto iskustvo sa njim.

Jutarnji list - 'Mika Aleksić silovao me 7 mjeseci, skoro svakog utorka.  Povraćala sam, bio je to bolesni strah'

Na sve ove glumice, javno su se oglasile i mnoge druge poznate ličnosti. Dosta njih ga je osuđivali, a jedna od onih koja se oglasila je i Anastasija Ražnatović koja je rekla da ju je majka upisala u školu kod njeg, ali da je išla samo par puta, te da nema negativno iskustvo sa njim.

Voditeljica Jovana Joksimović, supruga pjevača Željka Joksimovića, se također oglasila i rekla da je također i ona par dana išla kod njeg na časove. Ona je istakla da jest Aleksić pozivao pojedine dječake i djevojčice u odvojenu prostoriju, sa zatvorenim prostorima, ali da ona nije imala to iskustvo.

U njenoj emisiji je gostovala i poznata glumica Milena Pavlović koja je također jedna od zlostavljanih učenica. Ona je izjavila da je Mika njih tjerao da se presvlače svi zajedno, te da je i on sam bio prisutan tu.
Pogledajte njenu izjavu.