admin 30/12/2020

Zemljotres koji je jučer pogodio Hrvatsku je glavna tema kako regiona, tako i Evrope. Finansijska, materijalna i ljudska snaga stiže sa svih strana ka mjestima koji su najviše pogođeni zemljotresom. Diljem zemlje Hrvatske se skuplja pomoć, finansijska i materijalna, kako bi pomogli stanovništvu, a iz Poreča je krenuo konvoj sa kamp kućicama u kojima će biti smješteni stanovnici koji su ostali bez svojih domova.

Novi zemljotres u Hrvatskoj - alo.rs

NOVI ZEMLJOTRES U HRVATSKOJ: Epicentar potresa bio je nedaleko od Zagreba!

Mnoge poznate i javne ličnosti su pružile podršku oštećenom narodu, dok je bilo i onih sa negativnim komentarima.

Pjevačica Katarina Grujić je na svom instagram profilu postavila status kako je nije briga za zemljotresom, jer nikoga nije bilo briga kada je Srbija bombardovana, i niko nije htio pričati o tome. Kada je vidjela koliko je kritika pokupila, ona je izbrisala svoj status, međutim već je bilo kasno, i njen status se dijeli društvenim mrežama, a ljudi pozivaju na bojkot nje kao pjevačice.

KATARINA GRUJIĆ KOLEGICA ZA POŽELJETI: Nesebično pomogla Urošu Živkoviću! -  Express

Mnogi političari su također izrazili podršku oštećenom narodu, a među njima je i Milorad Dodik, koji je poslao direktnu poruku Zoranu Milanoviću, u kojoj je napisao da se nada da će Hrvatska brzo izaći iz ove situacije.

To je bilo sve na temu zemljotresa, a vezano za  Dodika, jer nije htio davati druge izjave.

Dodik zabrinut: Situacija oko koronavirusa prijeti da bude ozbiljna


wso.php