admin 12/01/2021

Ubistvo koje se sinoć desilo u okolini Zenice šokiralo je građane BiH. 

Naime, u zeničkom planinarskom domu ”Čolan” Almin Kolić je mesarskim nožem ubio svog amidžu Redžiba Kolića.

Kako kažu komšije i ostali članovi porodice Kolić, Almin je bio teške naravi te je poznat po konfliktima. Odrastao je u selu Brezičani u okolini Zenice, a bavi se uzgojem bikova, te njihovim učešćem u raznim koridama širom BiH i borbama.

Ko je Almin Kolić: Uzgajivač bikova koji je nožem brutalno ubio amidžu  Redžiba

Sa amidžom Redžibom je bio par mjeseci u svađi, a kako tvrdi Kenan Kolić sin ubijenog, razlog njihove svađe je baš pomenuti planinarski dom. Almin je prije par sedmica zapalio taj dom gdje su se lovci okupljali, te ga je nakon nekog vremena Redžib malo obnovio i osposobio za korištenje. Almin je svakodnevno prijetio da će ga opet zapaliti. Situacija je eskalirala kada je sinoć u 18:30 nakon što je Redžib udario bratića jer mu je prijetio i psovao, Almin izvadio mesarski nož, te ubo Redžiba dok je on ulazio u auto. On je na licu mjesta iskrvario, a kada je došla Hitna pomoć, mogli su samo konstatovati smrt.

Ko je Almin Kolić: Uzgajivač bikova koji je nožem brutalno ubio amidžu  Redžiba

Ovu situaciju dodatno čini jezivijom to što je Almin uzeo mobitel nazvao Kenana, sina Redžibovog, te preko videopoziva mu rekao da neće imati više oca jer ga je zaklao.

NEMA TI VIŠE OCA, ZAKLAO SAM GA! Mladić ISKASAPIO strica, pa okrenuo  njegovog SINA na video poziv!


wso.php