admin 26/08/2020

U većini evropskih zemalja došlo je do porasta broja zaraženih. Među njima prednjače Njemačka, Francuska i Španija, koje trenutno imaju najveće brojke dnevno zaraženih od kako su izašli iz karantina.

Za novonastalu situaciju, po pretpostavkama mnogih, krivo je prerano otvaranje granica.

Koronavirus u svijetu na portalu BHRT-a: Europa postala centar pandemije

Prema njemačkim istraživanjima smatra se da je 40% novozaraženih posljedica kontakta sa inostranstvom. A ista situacija je i sa Italijom, gdje je trećina zaraženog stanovništva povezana sa inostranstvom.

Njemačka kancelarka Angela Merkel, smatra da zatvaranje granica ne predstavlja nikakvo rješenje, te da do toga ne bi smjelo doći, jer bi to donijelo ekonomsku propast u proljeće.

Evropa: Treći dan zaredom najveći broj obolelih u Ukrajini, porast broja  zaraženih u Turskoj posle ukidanja mera - JMU Radio-televizija Vojvodine

Ono što je pozitivno je to što je broj hospitalizovanih i broj smrtnih slučajeva manji nego što je bilo na početku, jer se uglavnom radi o osobama mlađe životne dobi koji većinom prođu bez nekih većih posljedica.

Evropa: U Nemačkoj skoro 162.000 zaraženih; zaražen i ruski ministar  građevinarstva, opet porast broja smrtnih slučajeva u Italiji - JMU  Radio-televizija Vojvodine