admin 13/06/2021

Posljednjih dana je glavna tema na Balkanu rušenje bespravno sagrađene crkve u dvorištu Fate Orlović.

Nakon rušenja, društvenim mrežama je zavladao pravi nacionalistički haos, u kojem su prijetnje, uvrede i ružni komentari sastavni dio komentarisanja.

Sveštenik SPC-a: Podići ćemo hram sa velikim zvonom koje će da zvoni svaki  put dok Fata Orlović bude pila kafu | Senzacija

Zbog svih provokacija i svega što je tih dana pretrpjela, zdravstveno stanje Fate Orlović se pogoršalo pa je bila hospitalizirana na UKC Tuzla, gdje su joj adekvatnim terapijama uspjeli stabilizovati zdravstveno stanje, nakon čega je izašla.

Njena mirna borba traje punih 20 godina, a nakon što su je odbijali svi sudovi u Bosni i Hercegovini, Fata Orlović je stigla do Strazbura, gdje je tražila svoja prava. Tamo je presuda išla u njenu korist, te je naređeno rušenje crkve.

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve, otac Predrag Popović je prokomentarisao rušenje crkve u Konjević Polju.

SRAMNE PORUKE NANI FATI ORLOVIĆ: Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Predrag  Popović prevršio svaku mjeru | Slobodna Bosna

Popović je između ostalog napisao ”A što se tiče ove žene, ne treba se sekirati. Podići ćemo hram opet, i veći i lepši, i to sa velikim zvonom koje će da zvoni svaki put dok bude pila kafu…”

Ostatak možete vidjeti na linku.