admin 10/06/2021

Posljednjih par dana regionom vlada opšti haos zbog rušenja bespravno izgrađene crkve u Konjević Polju, na vlasništvu Fate Orlović. Dok neki osuđuju čin rušenja svetinje, mnogi se raduju i pružaju podršku ‘nani Fati’.

Nakon rušenja crkve, ‘nana Fata’ je izjavila da nikada nije slađu kafu popila s obzirom da joj pogled kroz prozor nije bio na crkvu.

Cijela ta situacija je probudila duhove i ratne huškače i izazvala verbalni rat po društvenim mrežama.

‘Nana Fata’ nije bila svjesna da će prvu noć od rušenja crkve, u njenom dvorištu biti muškarci u alkoholiziranom stanju, koji su iznosili uvredljive poruke za nanu i pjevali rodoljubive četničke pjesme ljubeći zemlju na kojoj je bila crkva.

Ona je taj pritisak trpjela dva dana, nakon čega je hospitalizovana u bolnici zbog lošeg zdravstvenog stanja. Nakon par dana, glasnogovornica UKC Tuzla je izjavila da se nanino stanje poboljšalo i da je sada dobrog zdravstvenog stanja.

Nakon toga se oglasila i sama nana koja je izjavila da je par bradatih huligana neće otjerati sa njenog ognjišta, i da se takvih huligana i sama nagledala u ratu kada su joj ti isti ubili muža i ostale članove porodice. Također, obećala je svima da ukoliko joj proradi inat, da će definitivno ostati na svom zemljištu.