admin 17/03/2021

29-godišnji Rutledž Deas porijeklom iz Luizijane osuđen je na uslovnu kaznu zatvora zbog prevara nad medicinskim osobljem.

Naime, on je glumio da je mentalno hendikepiran da bi od medicinskog osoblja dobio potpunu njegu koja je podrazmijevala kupanje, naklonost i sve ostalo. Prije toga je istraživao na internetu o medicinskim službama, a najviše su mu odgovarale one koje su imale fotografije svojih zaposlenih medicinskih sestara.

Kada je pronašao odgovarajuću službu, kontaktirao je i rekao da ima potrebe za angažovanjem iste, za svog mentalno hendikepiranog brata, koji zapravo i ne postoji.
Nakon što su medicinske sestre došle u posjetu, on je izašao i rekao da je njegov stariji brat na poslu te da je on sam kući, pri čemu je glumio mentalno hendikepiranu osobu, na što su sestre pale.

Od sestara je najviše tražio da mu mjenjaju pelene, kupaju ga, a od nekih da mu čak maze međunožje jer se tako najlakše opušta pred spavanje. Sve to mu je uspjevalo dok se nije previše zanio, te jednu sestru zgrabio kod sebe u kadu, pri čemu je pokazao svoje pravo lice. Medicinska sestra je istrčala plačući i vrišteći, a budući da je bio svjestan da se odao, počeo je plakati poput malog djeteta.

Medicinska sestra je kontaktirala svoju službu, koja je obavijestila policiju, te su utvrdili da je on psihički potpuno zdrav.

Osuđen je na 5 godina uslovne kazne i 200 sati dobrotvornog rada.