HITNE VESTI: Hrvatsku trese novi virus: Hiljade ljudi BEŽE iz države, kilometarski zastoji na svim granicama, NIKO ne zna šta se dešava (FOTO) – Extra vijesti24h
admin 18/08/2020

Iako su stručnjaci predviđali smanjenje broja zaraženih te stabilniju epidemilošku situaciju korona virusa  tokom ljeta, to se nije desilo, već naprotiv imamo broj zaraženih veći nego na početku pandemije. Ovakva epidemiloška situacija odrazila se na sve sfere života, pa su mnoga ljetovanja upravo zbog ovakve situacije i propaala.

Smanjen promet na graničnim prijelazima – Radio Imotski

Kako je  Hrvatska u EU, građani nekih EU zemalja svoje ljetovanje došli su da provedu u Hrvatskoj. I dok  su neki dolazili, drugi odlazili  u petak 15.augusta uslijedilo je upozorenje Austrije i Italije, u kojim svojim građanima savjetuju da se vrate iz Hrvatske jer se nalazi  na listi visokorizičnih zemalja zbog loše epidemiološke slike.

Zbog ovakvog upozorenja stvorene su ogromne kolone na graničnim prelazima, jer se  svi sada boje da će morati u karantenu ili da će im biti zabranjen ulaz bez PCR testa.