admin 30/03/2021

Prije par dana je izdato upozorenje da se svi vozači u regiji paze i budu oprezni jer na cestama djeluju drumski razbojnici. Oni su prijavljeni na putu Banja Luka – Doboj, a osim mušaraca uključeni su i žena i djeca. Za samo jedan dan su prevarili dosta vozača, a jedan je odlučio podijeliti svoje iskustvo putem fejsbuk profila.

Upozorenje vozačima u regiji, budite veoma oprezni: Pojavili su se drumski  razbojnici koji na ovaj način pljačkaju naivne vozače | Kreacije Portal

Naime, naveo je da se vozio prema Doboju, kada je uočio zaustavljeno auto, i oko njeg cijelu porodicu, bar mu se tako činilo. Bilo je tu dvoje djece, jedna žena i muškarac koji je mahao kanisterom. Vozač se zaustavio i pitao kako može pomoći, pri čemu mu je čovjek ispričao da su ostali bez goriva, te ako može da ga odveze do benzinske pumpe, što je ovaj i uradio.

Vozač je čekao da završi na benzinskoj, te kada je završio sjeo je u automobil te rekao da nema novca da plati natočeno gorivo. Vozač mu je htio dati, na što ovaj nije pristao, jer je govorio da je to poniženje za njeg, te je rekao da mu može prodati sat koji je imao na ruci, a koji navodno košta 300 KM, za 70 KM.

Vozač je pristao, te ponovo ponudio da ga odveze do porodice koja ga čeka, što je ovaj odbio. Kada je vozač nastavio voziti, i pogledao sat shvatio je da je prevaren, i da je to obični kineski sat, koji košta par maraka.

Upozorenje vozačima u regiji, budite veoma oprezni: Pojavili su se drumski  razbojnici koji na ovaj način pljačkaju naivne vozače | Kreacije Portal