Jedan blizanc je jeo SAMO MESO, dok je drugi samo VEGANSKU hranu: EVO šta je drugom NARASLO u stomaku za 12 nedelja(UŽAS) – Extra vijesti24h
admin 01/09/2020

U svijetu je sve više zastupljena veganska ishrana.

U našim krajevima rjeđe, a uglavnom su popularne ličnosti te koje preferiraju tu ishranu. Često imamo osjećaj da narod sa ovih krajeva ne vjeruje previše novim načinima ishrane, i da vjeruju samo u tradicionalno.

Osim kod nas, i u svijetu se vode rasprave koji režim ishrane je zdraviji za čovjekov organizam. Osobe koje se drže veganskog načina ishrane se kunu u njeg, i proklinju sve one koji jedu životinjsko meso.

Braća blizanci Hugo i Ross Turner iz Minesote, podvrgli su se eksperimentisanju oba načina ishrane. Željeli su da provjere da li je tačna tvrdnja da je neveganski način ishrane loš po čovjekov organizam.
Jedan je jeo meso, dok se drugi pridržavao veganske prehrane. Doktori su svakodnevno pratili stanje njihovog organizma, provjeravali krvnu sliku, nivo holesterola u krvi, kao i težinu.
Braća prije eksperimentisanja su išli redovno u teretanu, i imali isti broj kilograma. U teretanu su nastavili ići i dalje, a eksperimentisanje je trajalo 7 sedmica.

Hugo koji je jeo vegansku ishranu je prije eksperimentisanja imao 89,2 kg i 13,2% mišićne mase, dok je poslije 7 sedmica, imao težinu od 88,1 kg i 11,2% mišićne mase.

Ross je prije eksperimenta imao isti broj kilograma, dok je poslije eksperimentisanja imao 94,2kg i mišićne mase više za 3,4%.

Ono što je važno napomenuti je to da se Hugo osjećao slabije, odnosno imao je sve manje snage za vježbe u teretani, dok je Roos izjavio da se osjećao veoma dobro.