admin 20/01/2021

Svakim danom se polako otkrivaju novi slučajevi zlostavljanja djece, kako fizičkog tako i psihičkog. U većini slučajeva, ta zlostavljanja traju godinama, ali žrtve ne smiju prijaviti slučaj, već potiskuju to u sebe i žive sa tim traumama. Kada prođe određeno vrijeme, i nađu način i snagu, žrtve uglavnom tada prijavljuju slučaj, iako nekada prođe mnogo godina.

Nažalost, još jedan slučaj je šokirao javnost, a tiče se slučaja iz Knjaževca. Glavnu ulogu ovaj put u svom podlom činu je odigravao otac, a najviše boli činjenica da je i majka na neki način bila upoznata sa zlostavljanjem.

U selu kod Knjaževca, 46-godišnji Bratislav V. je napastvovao vlastitog sina i to više puta. Sve je otkriveno kada dječak više nije imao izlaza te je ponio nož u školu, i pokušao se ubiti. Nakon što su otkrili, rukovodstvo škole je slučaj prijavilo policiji i socijalnoj službi, te je dječak stekao hrabrost i priznao sve.

Rekao je da je sve krenulo jednom kada se tuširao u kupatilu, i tada mu je otac ušao u kupatilo, te zaprijetio da će ga smaknuti ako bilo kome šta kaže. To je trajalo godinama, i ove jezive scene su se ponavljale.

Njegova majka je priznala da nije tačno znala šta se dešavalo, ali da je sumnjala.

Ovaj monstrum je osuđen u Višem zatvoru u Zaječaru, na pet godina zatvora.

 


wso.php