admin 21/04/2021

Korona virus već punu godinu vlada cijelim svijetom, a nema naznaka da će u bližem vremenskom periodu i zaustaviti se. Iako se mnogo radilo na razvijanju vakcine, nažalost nije zapažen neki veći napredak na osnovu iste.

ANADOLU AGENCY (BHS) on Twitter: "Mjere protiv korona virusa u Sloveniji:  Ulice Ljubljane potpuno prazne https://t.co/IkGiMrgQcp #Slovenia #Ljubljana  #KoronaVirus #Coronavirus… https://t.co/789zHdxelU"

Prošle godine u maju, sve je šokirala vijest kada je britanski medicinski fakultet objavio vijest da se traži 150 kandidata koji bi se namjerno zarazili korona virusom, kako bi se na njima radila istraživanja, a zauzvrat bi dobili po 5000 funti.

Korona virus | Al Jazeera Balkans

Sada ponovo isti fakultet šokira javnost, jer je objavio konkurs gdje traži osobe koje su već bile zaražene korona virusom, a imaju između 18-30 godina, zauzvrat bi dobili 50.000 funti. Jedini zadatak koje će ove osobe imati je to da se ubrizga vještački virus, te da se prate nus pojave koje bi imali, kako bi oni došli do određenih zaključaka i istraživanja vezano za ovaj virus.