admin 04/01/2021

Regionom je odjeknula vijest o tome da novoformirana skupština Crne Gore nije prihvatila da na Dnevni red uvede Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, a dodatno je pogodila vijest da je među većinom koja je odbila bila i Suada Zoronjić.

Ko je Dritanova potpredsjednica – Suada Zoronjić? Glasala je protiv  Prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici | Vidiportal - Regionalni  info portal!

Suada Zoronjić, je narodni poslanik ispred stranke Dritana Abazovića, koja je udata za Bošnjaka, a porijeklom Albanka prezimena Rugovac.

KO JE SUADA ZORONJIĆ: Dritanova zastupnica koja je glasala protiv  Prijedloga rezolucije o genocidu u Srebrenici | Slobodna Bosna

Zbog njenog podizanja ruke protiv genocida u Srebrenici, Ana Savova-Pejović, koja je magistar književnih nauka, članica UBNOR-a i antifašistkinja, napisala je potresno pismo Suadi Zornjić, te uputila joj par pitanja.

“Valjda ste i sami bili svjedok, gospođo Suada, da je tamjan Srpske pravoslavne crkve na svim mjestima, gdje je ona u ime vjere i srpske nacije propagirala svoju navodnu ugroženost, uvijek mirisao na barut. Pade li vam na um srebrnički genocid iniciran od strane srpskih zločinaca Mladića, Karadžića i Miloševića, pomilovan pričešćem svetosavske klerofašističke bratije koja je pod plaštom mantije i krsta odobravala prolivanje nevine muslimanske, ljudske krvi po bosanskohercegovačkom ratištu? Zabolje li Vas vapaj majki, sestara, djece i staraca koje su srpske četničke horde pobile i sahranile u nekoliko masovnih grobnica? Gospođo Suada znate li da genocid u Srebernici nema ni amneziju, niti amnestiju? Ne smije. To se doživotno pamti. 8000 muškaraca i golobradih mladića opominje tu pomahnitalu zločinačku skupinu da utiša svoje velikosrpsko vojevanje. Morali ste ih i vi opomenuti gospođo Suada, ali niste.“, poručila je Ana.

 


wso.php