admin 11/10/2020

Lepa Brena je najpopularnija pjevačica na prostorima bivše Jugoslavije. 

Njena karijera traje četiri decenije, a slabo ko od njenih kolega se može pohvaliti takvom popularnošću i uspjesima koje je ona postigla.

Lepa Brena objavila fotku iz kreveta: Pjevačica pokazala kako izgleda bez  šminke! (Foto) | Ekskluziva.ba

Sa 17. godina, pjevačica je nastupala na školskom takmičenju, i pobijedila, te nakon toga shvatila da je muzika njen pravi izbor, i da želi da ide tim smjerom. Nakon toga nastupala je po igrankama, domovima kulture, festivalima i drugim događajima.

1980. godine upoznala je svog današnjeg velikog prijatelja Sašu Popovića, i počela pjevati u njegovom bendu.

Lepa Brena odriješila kesu: Pjevačica kupuje novu jahtu od šest miliona  eura, a evo šta će uraditi sa starom! | Ekskluziva.ba

Iako je bila talentovana, i publiku osvajala svojim glasom, ona je po ugledu na svjetski poznate ličnosti, smišljala odjevne kombinacije, te skice tih kombinacija slala svojoj majci, koja je po zanimanju krojačica. Majka je uvijek negodovala, zbog toga što su većinom to bile oskudne krpice, ali na kraju ih je uvijek skrojila baš kako je pjevačica i tražila.

IZ INATA: Lepa Brena smršala 17 kilograma ⋆ Balkan Plus

1991. godine se udaje za najslavnijeg jugoslavenskog tenisera Slobodana Bobu Živojinovića, sa kojim je rodila dva sina Stefana i Viktora, a njegovog sina Filipa iz prvog braka je voljela i odgajala kao svog.

Prošle godine, pjevačica je trebala održati solistički koncert u Zagrebu. Međutim, ratni vojni invalidi Hrvatske su se pobunili, jer je ona pružala veliku podršku srpskim vojnicima tokom napada na Hrvatsku.

Nažalost, oni nisu ništa postigli svojom pobunom, ona je ipak održala koncert.