admin 03/04/2021

Dragan Marinković Maca je bosanskohercegovački glumac, redatelj i televizijski voditelj. Javnosti je poznat po mnogobrojnim emisijama koje je vodio, ali i serijama i filmovima u kojima je glumio. On je učestvovao u rijaliti programima poput Velikog Brata i Farme.

Nakon vođenja rijaliti programa i emisija u BiH, 2007. godine učestvovao je u rijaliti programu ”Veliki brat”, što mu je donijelo slavu i van BiH, a nakon toga počeo je dobivati ponude i iz Srbije. 2012. godine je čak bio predložen za Direktora pozorišta mladih u Novom Sadu, ali mediji i javnost su ga bojkotovali zbog skandala koji ga prate.

Dragan Marinković Maca: Supruga i ja smo čekali trojke, a onda smo ostali  bez njih || Hello Magazin!

Sad je postao standup komičar, ali zbog pandemije nema nikakvih nastupa.

Maca je prethodno imao dva neuspješna braka, iz kojih ima po jednog sina. Nakon drugog neuspješnog braka, Maca je izjavio da se više nikada neće oženiti. Par godina poslije frizerka po imenu Jovana Milić je osvojila njegovo srce, te se ponovo oženio, nakon samo tri mjeseca.

Treća žena, treće dete! | Zvezde i tračevi

Njegova supruga je veoma atraktivna i popularna na instagramu, gdje ima veliki broj pratioca. Nerijetko postavlja provokativne fotografije, a njeno tijelo uljepšavaju mnoge tetovaže.

Dragan Marinković Maca o porodici i karijeri: Ne dao Bog nikome iskustvo  gubitka djeteta