admin 06/06/2021

Marko Dujmović je čovjek koji živi na Dvoru na Uni, i koji već 13 godina pokušava da sazna ko je sahranjen u grobu njegovog oca.

Naime, njegov otac je umro 1998. godine, i njegova porodica ga je ukopala dostojanstveno, kako treba da bude ispraćen čovjek. Bio je srednjeg rasta i jako mršav zbog bolesti koju je bolovao. Tada nisu uradili grobnicu, već samo humku.

Marko Dujmović iskopao grob svog oca, tamo pronašao drugog čovjeka

Par godina poslije, Marko je napravio grobnicu, i uzeo grobno mjesto za majku, odmah pored očevog groba.

2008. godine mu umire majka. Par sati prije sahrane dobiva poziv od ljudi koji su bili zaduženi za iskop groba. Kada se zajedno sa rođakom Goranom pojavio na groblju, radnici su mu rekli da imaju problem. Naime, na dubini od 90 cm su pronašli sanduk, a treba da kopaju do dubine 140 cm. Odlučili su da ga otvore, i vidjeli su šatorsko vojno krilo, koje je bilo jako naduvano. Prvobitno su pomislili da su ispod dva ljudska tijela, međutim, očigledno je bilo jedno, i to čovjeka od 120-130 kg, koji je na sebi imao nešto kao bijelu košulju sa puno dugmića, trenerku i vunene priglavke.

Kako je došlo vrijeme za sahranu, oni su naredili da majkin sanduk postave preko toga, te da će oni poslije pozvati policiju i narediti eksuhmaciju.

Jedan grob, misteriozno tijelo i slučaj koji traje desetljeće: U grobu u  kojem je pokopao oca pronašao ostatke nepoznatog muškarca

Tako su i uradili, te godinu dana od majčine smrti se kreće sa ekshumacijom. Ispod majčinog groba su pronašli tijelo čovjeka, za kojeg Dujmovići tvrde da nije tijelo njihovog oca i djeda. Oni navode da imaju fotografije sa sahrane, na kojima se vide da su oni njeg sahranili u odijelu i sa cipelama na nogama, te da tijelo ni približno ne odgovara tijelo njegovog oca.

Marko i nakon 13 godina nije našao tijelo svog oca, za kojeg tvrdi da su tu ukopali, a još veća misterija je čije je onda to drugo tijelo.