admin 20/04/2021

Slobodan Milošević je bio jedan od najkontraverznijih srbijanskih političara svih vremena.

Milosevic's Old Allies Celebrate His 'Innocence' | Balkan Insight

Skinut je sa vlasti u oktobru 2000. godine, a 2001. godine je uhapšen zbog finansijske pronevjere i drugih malverzacija. Iste godine, u julu mjesecu je izručen Haškom tribunalu gdje mu se sudilo za ratne zločine i genocid u Bosni i Hercegovini.

Umro je u ćeliji Haškog tribunala 2006. godine, a kao razlog je naveden srčani udar.

Jutarnji list - TKO JE BILA MILOŠEVIĆEVA UDOVICA MIRA MARKOVIĆ? 'Dama s  cvijetom u kosi' zbog niza optužnica nije došla na sprovod supruga Slobodana

Njegova supruga, i ujedno jedina osoba kojoj je u potpunosti vjerovao je Mirjana-Mira Marković. Ona mu je bila velika podrška, a upoznali su se još u doba srednje škole, kada su oboje bili politički aktivni, te od tada traje njihova veza. Njih dvoje imaju dvoje djece, sina Marka i kćerku Mariju. Mirjana je umrla 2019. godine u Moskvi.

Mira Marković je volela našeg poznatog glumca! 2000. godine cela zemlja ga  je gledala na TV-u i smejala se! (FOTO) - alo.rs

Postoje spekulacije da je Mira jedan period bila ludo zaljubljena u glumca sa spota za njenu predizbornu kampanju 2000 godine. Njegovo ime je Dejan Jelač, i on je tada bio najpoželjniji glumac.

Nakon par odrađenih serija, ovaj glumac se odselio u Ameriku gdje je osnovao porodicu, te napustio profesionalnu karijeru.

Mira je bila u braku sa Slobodanom, ali je VOLELA samo njega: On je njena  neprežaljena ljubav i PRELEP je - Objektiv