admin 15/05/2021

Ovakve situacije su popularne i jako česte u drugim zemljama, gdje milioneri preko noći postanu siromasi i završe na ulicama. Dok na Balkanu je to rijetkost. Vjerovatno zbog toga što su ljudi više porodični, i nemaju toliko bogatstvo pred sobom.

Međutim, postoje slučajevi, gdje osobe koje su živjele luksuznim životom, kada dođu u penziju ostanu bez ičega, te žive jako skromno.

Jedna od njih je i srpska i makedonska pop pjevačica Maja Odžaklijevska. Nekadašnja pjevačica, sada živi sa samo 33.000 dinara mjesečne penzije, što odprilike dođe oko 280 eura. Iako je sedamdesetih i osamdesetih godina imala dosta hitova, i mnogo zarađivala, ona sada živi jako skromno.

Maja Odžaklijevska o životu sa penzijom od 33.000 dinara: Zavidim monasima,  na vreme su shvatili... - Telegraf.rs

Maja živi u malom stanom, a posljednjih godina brine i o desetogodišnjem unuku Luki, kojem je prije sedam godina dijagnostificiran autizam. Njih dvoje borave sami, a kako ona kaže on je jedan dragi dječak, koji ima drugačije potrebe, i kojem se ona u potpunosti posvetila.

SKORO 50 GODINA KARIJERE I 33 HILJADA PENZIJE: Maja Odžaklijevska otkriva  razlog svoje sreće i mira | Poznati

Maja navodi kako ne može unuku da priušti sve što on želi, ali da mu na fin način objasni to, te da on samo slegne ramenima i ućuti. Za njeg kaže da je razuman, i da nije razmaženo dijete, te tvrdi da se jako dobro slažu, iako je na početku dolazilo čak i do samopovređivanja.

Ona tvrdi da uspijeva da se brine o njemu, ali da joj najteže bude kada on dobije napad, pri kojem mu ona ne može pomoći. Ona tada kontaktira socijalnu službu i traži da joj pošalju pomoć.

MAJA ODŽAKLIJEVSKA PROTIV KOLEGICE: Suzana je samo loto dama i ništa više!  - Express