admin 04/11/2020

Profesor doktor Nestorović se prije par dana nakon duže pauze, pojavio u javnosti. Pričao je o svemu što se tiče njeg, korona virusa, razlozima napuštanja Kriznog štaba, kao i o mnogim drugim stvarima.

Profesor je govorio o svojoj privatnoj ordinaciji, i planovima koje ima za poslije. Naveo je da nakon što je otišao u penziju, da je otvorio svoju privatnu ordinaciju, te da ima planove sa Novakom, i da će pokrenuti Institut za integrativnu medicinu.

Nestorović posle mesec i po u javnosti: Krenem u pekaru, čovek nudi krevet  da mi pokloni - Telegraf.rs

Na pitanje novinara zašto je napustio Krizni štab, odgovorio je da je to zbog toga što se njegove odluke nisu poštovale i nisu prihvatali njegovi prijedlozi. Njegove kolege u Kriznom štabu su se držali preporuka SZO, koje se po njemu nisu pokazale dobre ni na samom početku, a sada je i potvrđeno.

Dr. Nestorović smatra da su dosta preporuka nepromišljeno donesene, te da treba štititi samo rizične grupe. Po njemu, nema potrebe za testiranjem, osim u slučaju povišene tjelesne temperature iznad 38 i poteškoća sa disanjem. Također, smatra da mladi ne treba da nose maske, i da isključivo bolesne osobe trebaju da nose maske, jer maske mogu imati i protuefekat.

 

On navodi da će ova epidemija prestati kada se zarazi 60% stanovništva, a da smo mi vrlo blizu tog iznosa.

Također, smatra da je zatvaranje osoba veoma opasno, i da ne treba da se ponovi. Navodi da je uredu u početku bilo zatvoriti ljude, jer je virus bio nepoznanica, za razliku od sada kada se o njemu skoro pa sve zna.

Ispovest dr Nestorovića: "1994. i 1995. sam bio pukao totalno", jedna  odluka mu je promenila život - Telegraf.rs