admin 25/03/2021

Posljednjih dana Srbiju potresa vijest o slučaju silovanja glumice Danijele Štajnfeld koje je počinio glumac Branislav Lečić.

Seksualno nasilje u Srbiji: Glumica Danijela Štajnfeld optužuje starijeg  kolegu Branislava Lečića za silovanje, on odlučno negira - BBC News na  srpskom
Povodom ovog slučaja oglasile su se mnoge javne ličnosti, kao i njegove kolege i kolegice. Većina glumica je stala na stranu žrtve Danijele Štajnfeld, te osuđuju glumca. Jedna od njih je i glumica Mirjana Karanović, koja je oštro osudila svog kolegu i poručila da ne želi više igrati u predstavama sa njim.

GLUMICA GODINE Mirjana Karanović: Strepim za budućnost koja nas čeka

“Poštovani, obavještavam vas da odbijam da igram sa Branislavom Lečićem u predstavi “Mamu mu j*bem, ko je prvi počeo”, u znak protesta zbog njegovog ponašanja prema koleginici Danijeli Štajnfeld. Ovo se odnosi na sve eventualne buduće predstave sa tim glumcem. Spremna sam i da predstavu igram, ukoliko se odlučite da ga zamijeni drugi glumac”, poručila je glumica Karanović.

Povodom ovog slučaja, Lečić je izjavio da čeka suđenje i da do tada ne želi ništa prokomentarisati, što će uraditi poslije. On ne želi prvo suđenje u medijima pa tek u tužilaštvu. Lečić je izjavio da je spreman na poligraf, u svako doba dana i noći. Također, dodao je da nikada nije bio agresivan ni prema jednoj ženi, čak naprotiv.

Insajder objavio snimak razgovora Štajnfeld s Lečićem koji je dala  tužilaštvu