admin 07/03/2022

Danas je navršen 11 dan od početka sukoba između Ukrajine i Rusije, koji se odvijaju u Ukrajini. Cijeli svijet je preplašen i u velikom strahu od mogućih posljedica ovog sukoba.

Međutim, malo ko zna šta je cilj ruske države. Kako tvrde njihov glavni cilj je zaštita Luganske oblasti i područja Donjecka. Ovo je za evropske medije potvrdio i ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bočan Harčenko, koji je naveo da su i oni svašta preživjavali na tom području punih 8 godina.

Podsjećamo, cijeli svijet je ostao šokiran kada je 24. februara Vladimir Putin, predsjednik Rusije objavio da kreće sa specijalnom vojnom operacijom u Ukrajini. Od tada, mnogi analitičari, a i ostali analiziraju sve aspekte sukoba. Sada se pojavila uznemirujuća analiza Putinove ofanzive, sa ranijim ratovima u svijetu.

Prvi svjetski rat je počeo 28.7.1914. godine. Drugi svjetski rat je počeo 1.9.1939. godine. Kada se brojevi raščlane i saberu dobije se isti broj (28+7+19+4) i (1+9+19+39) i to je broj 68. Zanimljiva činjenica je i kada se sabere datum početka Putinove invazije na Ukrajinu (24+2+20+22) dobije se isti broj, što dodatno zabrinjava da li je u pitanju slučajnost ili se pak sprema treći svjetski rat.