admin 18/10/2020

Marina Tucaković važi za jednog od najboljih tekstopisaca kako u zemlji tako i u regionu. Naime, Marina je autorica mnogobrojnih hitova popularnih estradnih umjetnika među kojima su Ceca Ražnatović, Mišo Kovača, Oliver Dragojevića, Severina i brojnih drugih pjevača.

ČUVALA JE TAJNU PUNIH 16 GODINA: Postoji legenda da je balada "Zmaj"  nastala po najtužnijoj priči, Marina napokon otkrila pravu istinu - Express

Među njima je i popualrna pjevačica Neda Ukraden, te njen dobro poznati hit “zora je “. Naime, popularna pjevačica isprričala je kako je nastala ova njena pjesma iz osamdesetih godina.  Tako je ona izjavila da je pjesmu napisao pokojni Đorđe Novković, sa kojim se dva puta posvađala oko naziva pjesme. Najprije su je nazvali  ‘Jovane zora je’, pa ‘Milane zora je’, dok je posljednja i konačna verzija ostala ‘Zora je’. Pjevačica je potom dodala kako je tada u vezi te pjesme pozvala Marinu, koja je dodala samo jedan stih  tj. ‘Suza je iz oka kanula’ i za to dobila preko 100 hiljada eura.

NEDA UKRADEN BANKROTIRALA ZBOG KORONE | Hayat.ba