admin 19/03/2021

U posljednje vrijeme svi smo pogođeni vijestima o smrti estradnih umjetnika, počevši od Bore Drljače, Džeja Ramadanovskog te Đorđe Balaševića. Nekako smo zaboravili na umjetnike koji su prije umrli, među kojima je i Usnija Redžepova.

Ona je umrla prije skoro 6 godina, 2015. godine u Beogradu. Iza sebe je ostavila mnogo hitova, a mnogi su je smatrali najboljom i najljepšom pjevačicom u bivšoj Jugoslaviji.

IZGUBILA JE BITKU: Preminula Usnija Redžepova - Net.hr

Ona je preko 30 godina bila u braku sa aranžerom Slavoljubom Šešićem Šeletom, koji je umro 2 godine prije njene smrti. Poslije svoje smrti, Šele je toliko razočarao Usniju, da je zadnje dane svog života provodila plačući i proklinjajući.
Naime, prije nego što je umro, kada su ga upitali kome će da ostavi imanje i sve što su sticali godinama, on je odgovorio ‘Pa mojima, neću valjda ciganima’, pri tome misleći na Usnijinu porodicu. Tek kada je on umro, njegova porodica je došla, iako je Usnija već uveliko bila bolesna, jer je rak pluća zahvatio njen organizam, i tražili su da potpiše papire da je sve njihovo, kako je Šele i izjavio.

Esma Redžepova o Usniji Redžepovoj: Bila mi je kao sestra | Novosti.RS

Nakon toga su prodali sve što je ona imala, i što je cijenila.

Dok je bila u bolnici samo je plakala, i proklinjala sebe što je zarađivala, putovala i radila toliko a nije imala za koga. Njena koleginica smatra da je to dešavanje uzrokovalo brzo širenje karcinoma.

Iako su imali plan da se zajedno sahrane u Beogradu na Centralnom groblju, Usnija je promijenila odluku, te tražila da se sahrani u rodnoj Makedoniji.