admin 21/03/2021

Već se navršio mjesec dana od smrti legendarnog kantautora Đorđe Balaševića. Ovaj legendarni pjevač je preminuo od posljedica upale pluća u 68 godini života, a iza njeg su ostali supruga Olivera, kćerke Jelena i Jovana i sin Aleksa.

Nakon smrti Đorđa Balaševića, ova njegova pjesma najslušanija je u  Hrvatskoj, BiH i Srbiji - Večernji.hr

O Balaševiću se i još uvijek piše i priča, a sada je glavna tema svih medija njegova oporuka. Pitanje nasljedstva je glavna tema u njegovom rodnom Novom Sadu.

Pokojni Balašević je posjedovao par skupih nekretnina među kojima je i vila u Istri čija je vrijednost 400.000 eura.

Đorđe Balašević ni nakon smrti ne prestaje iznenađivati | Dnevnik.ba

Ono što je zanimljivo je to da Balašević nije napravio oporuku, jer nije očekivao da će tako rano otići sa ovog svijeta, a i da je očekivao, ne bi napravio, jer je to čista računica, a on nikada nije bio matematičar, tvrdi izvor blizak porodici.

BIOGRAFIJA Roditelji mu nikada nisu došli na koncert, smrt sestre nije  preboleo: Đorđe Balašević oporavlja se od infarkta, a Olja je njegova  zvezda vodilja

Nekretnine, pare na računu, autorska prava i prava na djela koja će se tek objaviti, će se podijeliti ravnopravno između Olivere i njihovo troje djece. Jedan dio će ići Oliveri, a drugi dio će se dijeliti na tri dijela.