admin 23/11/2021

Paranormalne aktivnosti su uvijek zanimljive za običnog čovjeka, i upravo zbog toga horori i trileri imaju veliku gledanost. Iako postoji veliki strah kod ljudi, jednostavno postoji i ono nešto što ih tjera da to gledaju, i interesuju se oko toga.

Također, postoje razna vjerovanja kod ljudi, i ona se povlače generacijama i nikako se ne mogu iskorijeniti.

Jedno od takvih vjerovanja je i izbjegavanje groblja naveče, jer se uvijek za takva mjesta vežu sablasne priče. Najčešći razlog nastanka takvih priča je to što su se ljudi u prošlosti sahranjivali u stanju kliničke smrti, pa se znalo dešavati da se ‘probude’ ili ispuštaju razne krikove, te su tako i nastajale te priče.

Darmenda Kumur je žena koja je u mjestu Šajanhupur u Indiji, prolazila pored groblja, te kako se približavala, čula je dječiji plač. Prvo je bila preplašena, i krenula je da bježi, a potom je odlučila pozvati policiju. Kada je policija stigla, potvrdili su da čuju glas bebe, te su krenuli istraživati odakle se čuje i ubrzo su otkrili friško zakopano grobno mjesto. Pozvali su pomoć te su otkrili sanduk sa živom trosedmičnom bebom.

Ubrzo je otkriven i identitet roditelja, koji su kao opravdanje za takvo nešto naveli da nisu imali uslova da brinu o svojoj trećoj bebi, te su je živu zakopali. Uhapšeni su otac (30), majka (28), bebin tetak kao i jedan lokalni šaman.