admin 02/04/2021

Sa suncem i lijepim vremenom kreće sadnja voća i povrća. Domaćice jedva čekaju lijepo vrijeme kako bi otpočele sadnju u baštama.

Od kako je počela situacija sa korona virusom i raznim zaključavanjem naroda, ljudi su se sve više okrenuli poljoprivredi i zasadu bar osnovnih povrtnih namirnica. Oni koji nemaju bašte, sijali su na balkonima. Prvo su počeli sa sitnim povrćem, poput šeri paradajza i malih paprika, a zatim su krenuli i sa malo krupnijim poput paprika luka, a neki su čak posijali malo i krompira.

Varivo od tikvica – zdravi i ukusni recepti | Kreni zdravo!

Rijetko ko zasadi tikvice, iz razloga što se plaši kako će uspijevati i rasti na balkonu. Tikvice su jako zdrave, a mogu se koristiti na više načina poput pite, pohovanih tikvica, prženih i kuhanih. Tikvice sadrže jako nizak nivo masnoće, te ih stoga često preporučuju nutricioniste.

Povrtnjak na terasi :) | Page 26 | Pijani Tvor

Ako se dvoumite da li da posadite tikvice, naš prijedlog je da nabavite sitne odnosno mini tikvice. Za njih su potrebne vaze dubine do 30 cm, a može se koristiti kompost koji zadržava vodu. Potrebno ih je postaviti na sunčano mjesto, jer vole sunce.

Kako uzgojiti tikvice, rajčice ili paprike na balkonu? - tportal