admin 26/01/2021

Većina estradnih umjetnika proteklu godinu dana gotovo da nema posla nikako. Razlog tome je što su svoju karijeru posvetili pjevanju na raznim događajima poput svadbi, proslava, i pjevanje po kafanama ili restoranima, a to je sada zabranjeno.

Vlada Srbije je pružila pomoć određenim estradnim umjetnicima u iznosu od 90.000 dinara, međutim oni se javno žale da im to ne može pokriti ni osnovne troškove, a pogotovo da ne mogu preživjeti jedan period sa tim iznosom novca. Među onima koji se žale je i pjevačica Mina Kostić.

Isključili su mi telefon, nemam odakle da plaćam račune” – Mina Kostić u  finansijskoj krizi, dugovi joj se samo gomilaju – Haber.ba

Mina je u jednom intervju priznala da joj taj novac samo pokrio osnovne režije, te zahvalila se državi na pomoći, ali poručila i da je u teškoj finansijskoj situaciji. Navela je da ne zna kada će moći ponovo pjevati, i do kada će njeno stanje potrajati.

Samo račun infostan ju je koštao 7000 dinara, a dodala je i da su joj isključili telefon zbog nakupljenih neplaćenih računa.

Mina navodi da ona jednostavno nema odakle platiti bilo šta, i da je u jako teškoj situaciji pogotovo jer mora obezbijediti i djetetu sve za školu.

Nemam odakle da plaćam račune" Pevačica o TEŠKOJ FINANSIJSKOJ SITUACIJI:  "Ovo mi se prvi put dešava, imamo hleb i vode"

Mina Kostić u krizi: Isključili su mi telefon, nemam da platim -  ESTRADNJACI.ba


wso.php