admin 26/01/2021

Iako se situacija sa korona virusom malo smirila, i dalje postoje mnogi problemi koje virus donosi, i zbog kojih se ne može sve vratiti u normalu. Zbog toga vlastima bilo koje države nije nimalo lako, jer previše dugo ovo traje.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić trenutno prolazi kroz jako težak period života.

Naime, dugogodišnji načelnik Sektora za vanredne situacije i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, Predrag Marić, preminuo je od posljedica korona virusa.

Preminuo Predrag Marić, načelnik Sektora za vanredne situacije Srbije

Njemu je potvrđen korona virus krajem decembra, i poslije prvih blagih simtpoma njegovo zdravstveno stanje se znatno pogoršalo.

Marić je važio za jednu od najvažnijih ličnosti MUP-a Srbije. Osnovao je i vodio Sektor za vanredne situacije 15 godina.
Također, odlikovan je ordenom Nacionalnog reda za posebne zasluge u rangu viteza francuske države za poseban doprinos prilikom izgradnje sistema za spašavanje. Dobio je odlikovanje zlatnom medaljom od Predsjednika Srbije.

UMRO PREDRAG MARIĆ!!! Korona ubila čoveka koji je ČUVAO SRBIJU kad je bilo  najteže!

Vučić se direktno obratio povodom ovog slučaja, naveo je koliko je cijenio i poštovao Marića, te o tome šta je sve uradio za svoju državu. Na kraju se oprostio riječima “Počivaj u miru, učinio si sve za svoju Srbiju”.

Vučić uputio saučešće povodom smrti Predraga Marića: "Sa velikom tugom  primio sam vest... učinio si sve za svoju Srbiju"


wso.php