admin 02/10/2020

U vrijeme silne ‘savršenosti’ po društvenim mrežama, sada je glupo ne izgledati tako, po mišljenju većine korisnika društvenih mreža. Nažalost, živimo u takvom vremenu, kada je svijet pun ‘instagramskog života’, a sve manje realnog. Na društvenim mrežama, svi se trude da prikažu idealnim svoj život, izgled i porodicu, a sakrivaju mane.

Ta pojava dovodi do stvaranja depresije kod osoba slabijeg psihičkog stanja, i može puno uticati na takve osobe.

Korisnici društvenih mreža znaju biti jako grubi i bezobzirni u komentarisanju tuđih fotografija, i života, što može izazvati strašne posljedice kod komentiranih osoba. U nekim slučajevima te pojave komentarisanja, mogu izvući pozitivne stvari, kada se osoba odluči promijeniti na bolje, dok je u većini slučajeva samo negativne posljedice.

Kao primjer pozitivne posljedice, je definitivno mlada žena iz Rusije. Ona je proglašena ‘najružnijom mladom na svijetu’. Naime, na društvenim mrežama 2011. godine je objavljena fotografija mladog bračnog para, a mladenku su ismijali zbog težine i kose.

Bila je najružnija mlada na svetu, a kada vidite kako danas izgleda... ŠOK! (FOTO) - alo.rs

Nakon toga, ona je odlučila promijeniti svoj izgled, te je uz operativne zahvate i korigovanje ishrane postigla zavidan izgled.

Bila je najružnija mlada na svetu, a kada vidite kako danas izgleda... ŠOK! (FOTO) - alo.rs