admin 23/04/2021

Svakodnevno na društvenim mrežama možemo pročitati stvari koje nas šokiraju, i ponovo nam daju do znanja u kakvom vremenu i sa kakvim ljudima živimo.

Karolina Kaselani iz Sjedinjenih Američkih Država je poslala paket svojoj bratični u Bečej u Srbiju, te nakon toga se oglasila na svom fejsbuk profilu vidno razočarana.

Ona je napisala da je paket adresirala na adresu u Stari Bečej, ali da nije mogla slutiti da će paket biti otvoren,  prepakovan i bez jednog dijela kojeg je poslala. Kako je navela, u paket je spakovala odjeću, obuću, slatkiše i igračke, a cijeli paket je bio poklon njenoj bratanici za Božić i za skorašnji rođendan.

Kada je paket stigao na adresu, kutija je bila vidno uništena, odnosno otvorena i ponovo prepakovana žutom poštanskom trakom. U paketu su falile cipele, i slatkiši koje je stavila u njih.

Ona je navela da je duboko razočarana, ne zbog materijalne vrijednosti stvari koje nedostaju već zbog toga što je izgubila povjerenje u jedini način za slanje paketa svojoj porodici.