admin 06/11/2020

Lgbt populacija sve je više popularna u svijetu.
Sada je skoro normalno vidjeti dvije osobe istog spola kao ljubavni par. U zemljama Evrope, na ulicama je sasvim normalna pojava vidjeti dva muškarca ili dvije ženske osobe kako se drže za ruke ili ljube, dok je na Balkanu to još neprihvaćena i pojava.

Veliki broj homoseksualnih parova na Balkanu iz straha od reakcije porodice, prijatelja i okoline, žive  onako kako drugi očekuju od njih i kriju svoju seksualnost.

Širom svijeta se održavaju Parade ponosa, uz mnoštvo javnih prostora obojenih u dugine boje, šarenila, muzike i plesa. Na Balkanu još je to tabu tema, te se Parade ponosa ukoliko se i održe, održe uz veliki broj pripadnika policije.

Stjepan i Ivan su imali VENČANJE IZ SNOVA: Matičaru ispala olovka kada je  vidio STRASTVENI POLJUBAC između njih dvojice: “REKAO JE DA!” – Savjeti za  deset

CroL Portal - CroL

Stjepan i Ivan su homoseksualci koji su otišli iz Zagreba samo zbog takvog mišljenja i stava države prema toj populaciji. Njih dvojica su se odselili u Veliku Britaniju prije nekoliko godina, a prošle godine su imali veliko vjenčanje u dvorcu, gdje je bilo prisutno 120 zvanica.

Njih dvojica trenutno rade na usvajanju djeteta.

Zagrepčani Ivan i Stjepan imali su vjenčanje kao iz bajke u engleskom  dvorcu - Index.hr