admin 16/10/2022

Danas pišemo o poznatoj bosanskoj glumici Belmi Kurt, koja je prije nekoliko godina imala veliku tragediju, kada je izgubila sina koji je tek počeo da živi, i koji je u trenutku smr ti imao svega deset godina. Nedavno je otkrila za medije, kako je izgubila sina, koji je bio u posjeti kod ujaka u Kanadi, a on je imao nesreću, te se udavio u ledenoj rijeci.

Vozio se sa ujakom, a struja je bila jaka, i naletili su na jedan brzac koji je prevrnuo kanu, a on dok se okrenuo dječak je u potpunosti nestao. Potraga za njim je trajala 9 sati, a nakon toga je pronađen mrtav. Glumica danas ima i specijalno pozorište, koje daje besplatne predstave, a otvorila je i modnu liniju pod nazivom Umin ormar.

‘Imala sam želju da stvorim novu dimenziju, koja u velikoj mjeri dolazi iz moje ljubavi prema teatru i pričanju priča, koje živim i dan danas. Umin ormar je istovremeno i moj bunt protiv konzumerizma i nepoštivanja našeg kulturnog naslijeđa. Poštovalac sam djece i njihove percepcije svijeta, volim da im se približim i postanem sa njima na neki način prijateljica’- rekla je Belma.