admin 07/05/2021

Da se dobro dobrim vraća vjerovatno smo se svi uvjerili bar jedanput u životu. Život zna biti nepredvidiv, i nikada se ne zna kako će nam se neke stvari u životu vratiti.

U to se uvjerila 23-godišnja Tamara Bogičević iz Pančeva. Nakon završene srednje škole, Tamara je 5 godina bila na birou, uprkos silnim aplikacijama koje je podnosila. Jedan dan Tamara je odlučila da podnese čak 5 prijava u istom danu, za 5 različitih firmi. Ponijela je prijave sa svojom biografijom, i svratila da kupi sebi u lokalnoj pekari da jede.

Tamara se sažalila na prosjaka pred pekarom i kupila mu doručak: Poslije 4  dana promijenio joj je život – Haber.ba

Kada je izašla iz pekare, zatekla je čovjeka neurednog i prljavog kako sjedi ispred. Ono što je primjetila je to da ne prosi, te ga je upitala zašto sjedi tu. On joj je odgovorio da nema gdje drugo da bude, jer je izgubio stan, i da posljednje dvije godine tako provodi. Potom se vratila u pekaru, uzela mu slano i slatko pecivo, te otišla do obližnje trafike i kupila mu kafu. On je bio prosto zadivljen i mnogo zahvalan na njenom takvom djelu.

Nakon samo par dana, Tamara je dobila poziv od jedne firme za koju je aplicirala taj dan, te su joj objasnili da je primljena.

Tamara se sažalila na prosjaka pred pekarom i kupila mu doručak: Posle 4  dana ŽIVOT JOJ SE OKRENUO NAOPAČKE! | Nova Danas

Kada je ponovo svratila u tu pekaru, upitala je radnicu gdje je onaj čovjek, na što joj je odgovorila da je samo taj dan i sutradan proveo ispred, i da više nikada nije navratio.

Tamara se tada uvjerila da je on bio razlog njenog zaposlenja.