admin 11/05/2020

Više puta smo bili u mogućnost vidjeti kako neki pojedinci, najčešće lošijeg finansijskog stanja i politički neopredjeljeni zbog neodgovornosti nekih pojedinaca iz zdravstvenih ustanova izgubio život.

Nedavno je klužila informacija o jednom studentu iz Nigerije kojeg su čak 3 bolnice odbile primiti, iako je njemu trebala medicinska usluga, jer tobože nema koronavirus.

On je umro u teškim mukama u studentskom domu, a što je još tužnije, ni kola hitne pomoći nikada nisu došla iako je bio poziv i data je bila adresa.

Danas Vam donosimo još jednu tužnu priču iz Bosne i Hercegovine.

Riječ je o ženi koja se zvala Marija J. (36) iz Orašja koja je bila u ranoj fazi trudnoće, nije se osjećala dobro, pa je došla kod doktora na najobičniji pregled kako bi saznala u čemu je riječ.

Doktori je nisu primili, čak ni pregledali nalaze, samo su joj rekli da dodđe sutra.

Ona nije uspjela izdržati noć, nego je preminula u svojoj kući u drugom mjesecu trudnoće.

Njena porodica je bjesna na cjelokupni sistem, lično traže i tužiće doktora koji ju je odbio primiti, iako ona ne pripada pod ingerenciju Posavskom kantona.

Uzrok smrti još nije poznat, ali se sumnja na infarkt.

Njen muž je rekao da će se čim prije odraditi obdukcija kako bi sve znalo.

Beba koju je nosila nesretna žena je trebalo biti njihovo prvo dijete.

Ova tužna priča se izuzetno brzo proširila društvenim mrežama, ali neočekivano – bilo je dosta podijeljenih komentara.

Veliki broj komentara je bio sažaljivog karaktera, ali je bilo i nekih koji su, neočekivano bili jako grubi. Jedna starica je čak napisala sa je vidjela. Te je rekla da je krajnje nekulturna i nevaspitana.

Kako je rekla ona je imala zakazan termin na koji sam čekala tako dugo. Te kako se navedena žena ugurala preko reda, i htjela je njen termin.

Izjavila je da je i ona trudna, te da joj nije žao. Kao i da ju je Bog kaznio jer je neodgojena.

 


wso.php