admin 09/11/2019

Svim povačima je upućen oprez. Naime, na regionalnom putu Doboj Banja Luka pojavili su se pljačkaši, prevaranti, nastojeći na sve načine da prevare vozače koji naivno stanu kako bi pomogli svom kolegi u nevolji.

U više navrata je došlo do slučajeva takve prevare. Navedene prevare se događaju svega nekoliko kilometara od Doboja, u koji su uključene prave profesionalne prijevare, u koju su uključene žene i djeca.

Jedan od prevarenih je za medije opisao cijelu situaciju.

Izjavio je da je vozio prema Doboju, pored ceste, vidio sam zaustavljeno vozilo, a pored njega je čitava obitelj i muškarac je mahao limenkom, a želio je da stanem, jer su ostali bez goriva, pored automobila su bila žena i dvoje djece.

On nije niišta sumnjao, te se zaustavio kako bi pomogao.

Oni su mu rekli da im je na do kuće nestalo goriva, te da im je potrebna pomoć da bi ih on odvukao do benziske pumpe i vratio ih.

Kako kaže pristao je na to, te kada su svi sjeli u auto započela je njihova velika prevara.

Reako je da je jedan od prevaranata tražio nešto po džepovima kakao bi utvrdio da tamo nema novca. Zatim je on upitao svoju suprugo da li ima novca kod sebe, a ona je odgovorila da je novac ostavila s djecom da imaju za svaki slučaj.