admin 05/10/2020

Svi smo čuli za bar jednu priču o kidnapovanju djece. Najčešći razlog tome je bogatstvo odnosno ucjena roditelja, ali pored toga dešavalo se u manjem broju slučajeva, iz raznih razloga.

Priča ove žene nam pokazuje sasvim drugi razlog otmice.

Marija Mansija iz Amerike se  1995. godine pri povratku sa posla šokirala, jer njenog jednogodišnjeg sina Stevena nije bilo u kući. Nakon što je panično pretražila cijelu kuću, uočila je da nedostaju sve njegove stvari i njegove slike, čak i slike dok je još bio beba u stomaku, sa ultrazvuka. Odmah je pozvala policiju, i rodbinu, i zaključeno je da je njen momak, odnosno otac djeteta otišao sa djetetom. Nakon što je dobila jedinu sliku svog sina, i to od tetke, Marija je krenula u potragu.

Nažalost, 21 godinu Marija je bezuspješno tražila svog sina.

Jednog dana, policija je dala nadu Mariji, kada su joj javili da su dobili informaciju da se mladić po imenu Steven upisao na fakultet čak u Meksiku. Po svim raspoloživim podacima, sve se podudaralo. Odmah su kontaktirali mladića, i tražili susret sa njim.
On naravno ništa nije znao o tome, ali nakon što su mu ispričali prihvatio je svoju majku i sada su u odličnim odnosima.