admin 22/03/2021

Prošlo je dvije godine od pogibije nikad prežaljene legende narodne muzike Šabana Šaulića. Šaulić je bio pjevač čije su pjesme znale sve generacije, a ostavio je veliki trag na balkanskoj sceni.

Šaban Šaulić poginuo u Njemačkoj! Otkriveni detalji teške nesreće

Na obilježavanju druge godišnjice bila je njegova porodica, i pokoji prijatelj.

Šaban Šaulić iskreno o odrastanju: Siroti roditelji nisu imali vremena da  se bave mnome!

Njegova imovina je podijeljena u roku tri mjeseca. Tri glavne nekretnine u Beogradu, pripale su za troje njegove djece. Vila je pripala supruzi Goci, kao i austrijska penzija u iznosu od 3000 eura mjesečno. Svima je poznato da je Šaban uplaćivao doprinose u Austriji, te ostvario penziju na osnovu toga.

TUGA VELIKA, GODINU DANA OD SMRTI ŠABANA ŠAULIĆA SNIMILI SU NJEGOVU KUĆU,  OKOLO NABACANO SMEĆE: Odmah su pozvali Gocu, a ona im rekla SAMO JEDNU  REČENICU! | Novi.ba

Vikendicu u Krčedini je naslijedio njegov unuk. Šaban je najviše volio da provodi vrijeme tu, gdje se odmarao i uživao. Nakon njegove smrti mještani su stalno objavljivali da im se više puta učinilo da neko ima u vikendici, te da su par puta oko ponoći vidjeli Šabana kako sjedi na terasi i puši cigaru. Javno su poručivali Goci da je najbolje da dovede sveštenika da osvešti vikendicu.

Kada su Goca i Mihajlo otišli na vikendicu, zatekli su sve u onakvom stanju u kakvom su posljednji put je ostavili, što dokazuje da niko i ništa tu nije bilo.