admin 05/04/2021

Trenutna epidemiološka situacija u svijetu i na Balkanu je jako nepovoljna. Mnoge zemlje uvode restriktivne mjere, zatvaraju gradove i granice, te pokušavaju na taj način bar malo zaustaviti virus.

Balkan je ostao bez par estradnih zvijezda koji su umrli od posljedica korona virusa, a svakodnevno do nas dolaze informacije o novim žrtvama.

Tozovac: Više ne mogu pjevati, upropastili su mi glasne žice na operaciji

Pjevač srpske narodne muzike Predrag Živković Tozovac je također zaražen korona virusom i trenutno je hospitaliziran. Njegovo stanje je teško i komplikovano zbog njegovih godina, jer je on ušao u devetu deceniju. Spojen je na kisik i nije u mogućnosti da diše bez toga.

Njegova supruga je izjavila da je jako zabrinuta za njegovo zdravstveno stanje i za njeg uopšteno. Navela je da su ljekari joj rekli da njegovo stanje napreduje malim koracima na bolje.

Poznati srpski pjevač oženio se u 85. godini nakon 40 godina veze -  Večernji.hr

I sam Tozovac se javio iz bolnice, i naveo da se plaši za svoje psihičko stanje, jer svakodnevno gleda kako korona virus odnosi nove žrtve, među kojima je dosta mladih. Jednostavno navodi da mu je preteško gledati kako jednu po jednu osobu iznose iz sobe, jer je izgubila bitku. On moli da ga puste kući, i kako kaže ako će umrijeti nek umre ali kao čovjek.