admin 31/05/2021

Iako je posljednju godinu dana u cijeom svijetu glavna tema korona virus, i posljednji atomi su utrošeni na suzbijanje pomenutog virusa, politička situacija je u potpunosti nestabilna i na staklenim je nogama u mnogim državama.

Situacija je mnogo napeta, i u dosta država se održavaju protesti.

Sigurni smo da se svi sjećate protesta, koji su prije nekoliko mjeseci bili u Srbiji, zbog restriktivnih mjera kojeje donijela Vlada. Ti protesti nisu dugo trajali, a proglašeni su političkim pokušajem rušenja Vlade.

U to vrijeme se zakuhavala situacija u Belorusiji, a nakon određenog vremena, stanovništvo je izašlo na ulice zbog novoizabranog predsjednika Aleksandra Lukašenka, za kojeg je stanovništvo smatralo da je izabran na nelegalan način.

U tim protestima, jedna osoba je izgubila život, dok je bilo dosta povrijeđenih osoba. Tada se oglasio i jedan od najpoznatijih holivudskih glumaca, Čak Noris, koji je snimi video zapis. U videozapisu je poručio Saši poznatijem kao Sasha, da kada Čak reže luk, ne plače on, već luk plače, te da će ukoliko on ne prestane raditi to što radi, naći ga u njegovim rezidencijama i da će onda on plakati, ali da će ga i zgaziti poput žohara.