admin 20/11/2020

Najljepši događaj u životu čovjeka je definitivno vjenčanje. Tada se dešava preokret u životu partnera, te dvoje postaju jedno. Svi se trude da taj dan učine naljepšim mogućim, a djevojke su posebno emotivne za taj događaj, jer od malena maštaju o tom danu.

Zbog novonastale situacije, pa i straha od egzistencijalnih pitanja i ekonomskih problema koje mogu nastupiti kao posljedica korone, sve se manji broj ljudi odlučuje za veću ceremoniju vjenčanja.

Na Balkanu vjenčanja su posebna. Najbitnije je da bude dobra muzika, i da se može nešto dobro pojesti i popiti. U dosta slučajeva se pretjera sa kičem, i mnogim stvarima koje koštaju puno.

Djevojka po imenu Kava Zuberkova, nije porijeklom sa Balkana, ali je imala pravu ‘kičastu’ svadbu.
Kava Zuberkova je osamnaestogodišnjakinja porijeklom iz glavnog grada Čečenije. Ona se udala za Ahmeda Džebrailova, sina bivšeg predsjednika Čečenije Huseina Džebrailova. Na svadbu sa oko 500 zvanica je došla privatnim avionom. Poznati libanonski dizajner joj je kreirao vjenčanicu koja košta 170 000 eura.

Njihova mladenačka torta koštala je 40 000 eura, a ono što je zanimljivo na ovoj svadbi je to što njeni roditelji ne mogu prisustvovati činu proslave.

Na svadbi je bilo oko 500 zvanica, a zaradili su ukupno 40 000 eura.

VJENČANICA JOJ KOŠTALA 170 HILJADA EURA, TORTA 40 HILJADA: A da joj vidite  mladoženju, DA LI SE BOGATA NEVJESTA USREĆILA? | Novi.ba