admin 24/08/2020

Fotografija koja je obišla cijeli svijet i mnogima natjerala suze na oči, te probudila emocije, je fotografija oca koji posljednji put grli sina kojeg je našao u žbunju.

Dvanaestogodišnji Arijel Eskalante Perez iz Gvatemale se vraćao iz škole, kada ga je zatekla grupa mladića, banda, koja je ga pokupila. Naredili su mu da puca na  slučajnog vozača autobusa, ili da ubije sam sebe.

Arijel je odbio da puca na vozača, vjerovatno iz razloga što  i njegov otac Luis Eskalante cijeli život vozi autobus. Grupa mladića mu je dala dvije opcije, da se ubije mačetom, ili da ga bace sa mosta visokog 135 metara. Dječak je izabrao da ga bace sa mosta Incensio u gradu Gvatemala.

Za čudo, lišće ili neka druga podloga je ublažila njegov pad, te je dječak preživjeo. Nakon tri dana, članovi porodice sa spasilačkim ekipama su ga pronašli sa vidljivim povredama.

 

Na fotografiji se vidi njegov prvi susret sa ocem.

Nažalost, dječak je u bolnici nakon 15 dana preminuo od nastalih povreda, i on je jedna od žrtava zločinaca koji ne mogu da budu kažnjeni jer su maloljetni.