admin 09/01/2021

Stanovnici Srbije se još nisu oporavili od šoka prouzrokovanog saobraćajnom nesrećom u Nišu, kada je devetnaestogodišnjak audijem usmrtio dječaka od 12 godina i čovjeka od 48 godina, i to pješake koji su se nalazili na trotoaru.

Tinejdžer automobilom usmrtio dečaka i jednog čoveka u Nišu - Noizz

Očevidci nesreće su preživjeli pravu traumu, a da nije bilo očevidaca tijelo dječaka se ne bi moglo lako ni pronaći, i pronašlo bi se tek par dana poslije, s obzirom da ga je zbog velike brzine vozilo odbacilo preko ograde visoke 2metra.

Od tada, stanovnici Niša organizuju proteste, i traže da se stane u kraj ovakvim neodgovornim vozačima, i ‘tatinim sinovima’, koji neće odgovarati za smrt drugih osoba.

UHAPŠEN VOZAČ AUDIJA SMRTI: On je osumnjičen za tešku nesreću sinoć SA  DVOJE POGINULIH! EVO KOGA JE POLICIJA UHAPSILA | Novi.ba

Nažalost, sve činjenice idu u smjeru da devetnaestogodišnjak neće odgovarati, odnosno da neće ni dana odležati u zatvoru. To se dešava zbog ‘rupa’ u zakonu, jer se ovakve nesreće u Srbiji smatraju samo saobraćajnim udesom, a ne krivičnim djelom.

I dok bi se svugdje u svijetu, ovo tretiralo kao ubistvo i krivično djelo, kod nas se to tretira kao lakši prekršaj i saobraćajna nesreća, što dovodi do beznačajnih kazni za vozače poput ovog.

Ovo je Beograđanin koji je Audijem usmrtio 12-godišnjaka i oca troje djece


wso.php